Sunday, July 7, 2013

new life cfs iium

It's been almost a month I have been here. And I got level 5 for my english. And level 1 for ara bic. Haha dah la dapat kelas tilawah. All is good for now. Kecuali lah my perasaan. Kalau sebelum ni tak sabar2 nak pergi belajar tapi sekarang serius macam. Nak balik. Masa orientasi boleh dikatakan la tiap malam nangis. Sekarang dah start kelas dah kurang aktiviti tu.

Dapat group Hs821. So kenal dengan ahli group je lah. Students hs yg lain tak kenal pun. Laki pun tak kenal. Hahah. Dalam group aku ada sorang je laki tu pun stock ustaz yang tak hensem. Wahahhaha jahat betul aku.

Tapi group english ada 3 orang laki. Tapi hmm not my taste. Ecehh macam la aku ni test diaorang. Jahat betul. Ngehngeh. Takpe tu group lama, esok masuk group baru. Oh my seramnya! Check dekat my english iium macam ramai je laki aka brothers. Oh kat sini lelaki panggil brothers ye so takde la jiwang sangat bunyinya panggil abang. Hahah. Macam classmates group arab n group hs aku. Diaorang kena tukar group gak. Semua brothers kecuali mereka enam orang. Dah la brothers tu budak engine. Ambik. Nak sangat.tengok brothers. Ehhhh mesti awkward. Wkwkkwkw.

Mintak2 kelas aku nanti seimbang. Emm aku dah jumpa crush kat sini. Crush je k. Boyfriend takde sebab aku ni comot takde sape nak pandang pun ;( susah jadi orang yang bukan chomels chomels ni. Sorang tu terjumpa masa Human sc societu annual grand meeting. Senior. Sec year student
.handsome. baju purple. Muka cam anak beranak khan skit. Ummm. Hehehe. Crush. Tpi tak pernah nampak dah lepas tu ><

Second one is classmate my roomate. Budak sekolah agama kat kedah. G library nampak roomte aku lepas tu dia tunjuk clssmates dia yg chomey berkemeja. Ya Allah. Comey. Sangat. Hm tadi g teman roomate bagi buku kat dia dekat dengan UKC. Umar al khattab college. Dekat je dengan KC. Khadijah college. College i ols. Depan padang je. Boleh nampak brothers bersukan.

Hahah. Eh lupa nak cite. I dapat kC. Level 6 out of 9. Nasib ada lif. Tak pernah guna lagi wachine machine tu basuh baju guna tangan je. Ya Allah sedihnya. G kelas pun sorang2 je. Rasa cam penyakit kurang confident or malu tak bertempat dah berkrangan bila duk sini sebab semua kena buat sendiri.


Ouh lagi satu tempat lepak wajib adalah mid valley. Hahah terjumpa ben bradshaw kat situ. Hhaha ada MPh so boleh tahan la. Takleh beli banyak barang nanti kebuluq.
Kat sini gak belajar pakai hand socks and socks. Tapi masa g pasar malam.redah je tak pakai. Minggu lepas mak guard jaga. Dia check socks. Tapi aku labuhkan kain. So lepas la hahhaah.

Kelas english ok. Kelas arab is freaking hard bagi aku. Habab need to memorze lots of things. Pening aku.

Ouh sem ni aku ambik 2 core course. Basic political sc and basic history. Subjects best. Hahaha.

Aku masuk karatedo tapi tak g first training.hahhaah

Eh lagi budak UM memang hensem ke hapeeeee. Nak sorang. Sedihnya takde boyf
 Wkwkwkwkkwkwkw

Kbai