Thursday, May 30, 2013

I'M GETTING MARRIED - TENGKU FAHD

YAM Tengku Fahd Muadzam Shah. Beliau adalah satu-satunya anak Sultan Ahmad Shah bersama Sultanah Kalsom. Beliau dilahirkan pada 10 Februari 1994. Umurnya sekarang 18 tahun lah kan.



Salam semua!! Yes, yes I'M GETTING MARIED!

Sebenarnya plan ni tak pernah terlintas dalam kepala saya, ye lah kawin muda ni semua because i'm not 18 yet still 17 y/o. Tapi bila difirkan balik why not? kawin dapat mengelakkan diri saya daripada maksiat. Tapi one thing that making me anxious, I WILL NOT HAVE ANY OTHER CRUSHES. Only fahd will be by my side until my last breath. 

Ok. Let me start the story.

How I met fahd? oh so no tengku now? why should i call him tengku? i can call him fahd, whatever i want because we're going to get married * flips pashmina* haha fahd if you're reading this, please don't laugh or anything. 

Kitaorang kenal melalui facebook. yes i should thank technology, he doesn't have twitter since he's busy studying in oxford. He's my namja of course... I added him then we talked a lot. From facebook to skype to phone. Awww, he's so sweet. Everytime he has times he would call me or just sending me a quick msg just to let me know that he still cares for me. Well i didnt expect much from him since he's a really busy man. 

Oh yes, he loves me and i love him too.. but i'm afraid of this marriage since he's from royalty family. ppl will thinks that i'm chasing him for money and im just trying to use him. well, that's not me. i'm chasing him for LOVE. ppl will never understands us. 

So here's my wedding preparations.

1. Akad nikah

Fahd decided to do it at masjid jaya gading, dekat dengan rumah saya so cepat lah siap.. we will go for white baju nikah. because he loves white color since its pure and kinda innocent. =p

2. Majlis

resepsi? there's gonna be two wedding receptions. in my side, we will held it at hyatt hotel, the jemputan is only for 300 peeps. yes kinda limited but it's somehow to make it private.. avoiding any unexpected incidents. mana tahu, fahd punya ex girlfriend tiba-tiba muncul and going to ruined everything? hehehe.

3. Honeymoon

this this. haven't decided. since fahd is still busy with his studies.. i don't want this. but my father in law kept asked me where im going to go.. haha fahd, so this is yours to handle. im out of those XD

4. House

fahd's daddy kept asking me to stay with them. near teluk chempedak. but fahd is being silent about this since he actually wanted to live abroad with me. we wanted a peaceful place like germany or any other european country since london is really boring. uh im having headache everytime i had think about that


anyway, i can't believe that im going to be somebody wife soon enough. having fahd by my side is really a pleasure. hahahah


btw, all these are going to happened in my dream! marrying a royalty? seriously? even a normal guy won't like me.

if i couldnt get royalty.. i want foreigner. like a really handsome and rich korean man who owns samsung company hahhaha. or whatsoever. hahaha. marrying normal korean man would be a burden ( have to do chores for mother in law, A BIG NO) hahaha marrying a mat saleh ( someone like ryan gosling.... adam levine..... omg! )

these craps are made by me. sorry fahd.




Monday, May 20, 2013

upu


haip.

setelah sekian lama menikmati study break, almost 5 months tak silap dan aku akan kembali menyambung pembelajaran.

ok. alhamdulillah, aku dapat first choice aku iaitu asasi sains kemanusiaan walhal sebelum ni gua nak law tapi sebab tak layak kan ( english aku b+ je) lagipun law tu tough gila la kan. kena pandai debate sana sini. jadi ada hikmahnya.

ok so far, in sha Allah aku akan pergi. aku dah cancel form 6 masa first day daftar sebab aku tak suka.
bukan nak kata form 6 tak bagus sejujurnya memang bagus mungkin cuma aku yang bermasalah.

harharhar, dan aku juga ada pengalaman baru iaitu temuduga IPG (cikgu) ambik kau, pengalaman pertama nervousnya memang tak perlu diucapkan lah. macam-macam rasa ada, tapi tak rasa awkward sangat sebab classmate aku dapat course sama (sejarah ftw) sama bilik, sama masa lagi. hahahaha.

lepas tu dapat pulak UPU. Memang happy la, tapi rasa kosong. padahal dapat first choice dapat apa yang aku nak. mungkin sebab berjauhan dengan keluarga kot?

nanti belajar dekat cfs pj. pj dengan kuantan? takde lah jauh tapi still jauh. well aku tak pernah lagi jejak pj before ( jakun) so aku tak tahu nak expect apa. aku kira calendar maybe balik ghumah sebelum raya je kot. and macam mana aku nak balik rumah aku tak tau. well aku taktahu apa-apa pasal selangor, pj dan seangkatan dengannya. lrt bagai ><

dah la dapat tempat belajar dekat bandar. btw classmates aku (info from fazila) ada jugak yang dapat upu. mimi (uitm machang) ayu (uitm jengka) (fazila uitm sri iskandar) edora (uitm perak sri iskandar la kot) nadhirah (unisza -confirm tak gi sebab stay form 6 ) yang lain tak kot. entah la, aku tak tahu sangat sebab aku sekarang pun kat kuantan. jadi faham2 sendiri lah.

dan aku akan keseorangan di uia nanti. tapi bila bagitau dirah dia cakap ' alah mati pun sorang jadi nak takut buat apa' aku agak bersetuju la dengan pendapat dia tu. tapi aku ni jenis yang susah nak buat kawan, malu and introvert.duh. banyak masalah pulak.

pasal ipg tu, rata-rata classmate aku nak keluar u kalau dapat ipg. aku tak tahu lah, masa interview hari tu pun macam apa ntah tak menonjol sangat. so ipg tu basically impian mak n ayah aku. tapi lepas dapat uia diaorang support aku. aku nak belajar betul-betul biar dapat balas budi ma n abah yang selama
ni banyak berkorban untuk aku walaupun susah macam mana.

tapi anyway, asasi life mesti tough gila. kena belajar arabic bagai. dan masa taaruf week (orientasi) dah ada exam yang nak menentukan berapa tahun kita kat bumi pj tu ha. aku harap nak setahun setengah tu tapi kalau dah english macam apa ntah maybe 2 years kot. tapi yang one yr programme memang tak la sebab siapa yg ambik arab je memang kemnugkinan besar dapat.

so korang, doakan aku, supaya dapat 4 flat every sem. cewah. 

aku takut sebenarnya nak belajar kat pj tu.

Monday, May 13, 2013

blank

Result spm dah keluar, lepas result keluar pening kepala nak isi apa semua. Apa course la sangat yang sesuai. Phewww done that phase. Kena tunggu result on this friday. UPU.

Sebenarnya aku memang berharap sangat nak first choice aku tu asasi human sc. Lepas tu kalau dapat nanti degree nak major in political science/psychology. 

Tapi kalau nanti aku tak dapat first choice tu nak buat macam mana. It is His plan. Dia tahu apa yang sesuai dengan aku.

By the way, before this i had a dilemma. Between sixth form or just waiting for UPU results. My mom didn't really like the idea of going to sixth form but I did go. But just for a day.

Sekarang saya tahu, just listen to your mum's then your life will we just fine. Bukan macam aku, pergi sehari then mintak cancel nama because of sekolah tu tak best. anyway that was not the school that i got. i got one in kelantan. so it was awkward. 

no one was really interested in me. no one would asked my name. lol. so i just decided to quit. and i did. i'm waiting for upu. if i didnt get into uni i would make a plead. or just going to 'poli'. school life sucks.


and on this wed, i got an interview for IPG. Sejarah (sk) I didnt prepare much..